У Вінниці від початку року модернізували 19 ліфтів та встановили 5 нових підйомників: деталі

Цього року в місті було проведено модернізацію ліфтів у 19 під'їздах баготоповерхівок міста. П'ять із них отримали нові ліфти турецького виробництва. Нові підйомники тепер споживають менше електроенергії та мають систему прямого зв’язку з диспетчером аварійної служби. 

Зокрема, восени були встановлені нові підйомники за адресами: вулиця Стрілецька, 48-А, вулиця Келецька, 104 та вулиця А. Первозванного, 6, а на початку грудня монтаж нових ліфтів завершили і в 4 під'їзді на проспекті Космонавтів, 66 та в 3 під'їзді на вулиці Чайковського, 15.

За словами директора департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Віталія Місецького, гарантійний термін експлуатації відремонтованих ліфтів, підходив до завершення. Завдяки проведеним роботам, ці ліфти тепер можуть прослужити принаймні ще 12 років. Гарантійний термін експлуатації нових ліфтів складає 25 років.

У порівнянні зі старими моделями, ліфти турецького виробництва є значно економічнішими з точки зору енергоспоживання, споживаючи щонайменше на 20% менше електроенергії. Крім того, ці підйомники обладнані додатковими функціями, такими як тактильні кнопки для незрячих та система світлодіодної індикації. Це означає, що двері ліфта не зачиняться, якщо людина перебуває надто близько до них. Крім того, коли ліфт прибуває – лунає відповідне сповіщення, а на зовнішній кнопці виклику відображається інформація про поверх, на якому знаходиться підйомник. Зокрема, ліфт обладнаний поручнями для забезпечення комфорту пасажирів.

Встановлені ліфти працюють більш плавно та мають покращену шумоізоляцію. Додатково в усіх оновлених ліфтах, як нових, так і капітально-відремонтованих, монтується система безпровідної диспетчеризації, яка, у випадку аварійної зупинки підйомника, дозволяє напряму зв'язатися з диспетчером аварійної служби, натиснувши на відповідну кнопку в ліфті.

“Ця система добре зарекомендувала себе в умовах постійних відключень електроенергії під час минулого опалювального періоду”, - зазначає Віталій Місецький.

Під час капітально-відновлювального ремонту, замінюють більшість елементів ліфтів, завдяки чому також зменшується їх енерговитратність. Крім того, за необхідності, замінюють ліфтову кабіну та зовнішні двері.

“Точний обсяг робіт по кожному об'єкту визначають окремо – на підставі висновків експерта, який оглядає кожен ліфт перед початком робіт, – зазначає очільник департаменту. – Бувають ситуації, коли фактично мова йде про необхідність повної заміни. В таких випадках чи не єдиний механізм, який залишається від попереднього підйомника – направляючі ліфта”.

Загалом з початку року капітальний ремонт ліфтів виконали за такими адресами:

вул. А. Янгеля, 73 (2 ліфти: 1 та 2 під'їзди); просп. Коцюбинського, 78 (2 ліфти: 8 та 7 під'їзди); вул. Келецька, 105 (2 ліфти: 1 та 4 під'їзди); вул. Брацлавська, 31 (2 ліфти: 3 і 1 під'їзди ); вул. Учительська, 10 (2 ліфти: 1 і 2 під'їзди); вул. Тимошенко, 2-А (2 під'їзд); вул. Д. Майбороди, 37 (1 під'їзд); вул. Київська, 52 (2 під'їзд); вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 29 (3 під'їзд).

Наразі працівники підрядних організацій завершують оновлювати ліфти за адресами: вул. Дмитра Майбороди, 37 (2 під'їзд), Чайковського, 21 (1 під'їзд) та вул. Келецька, 124.



Переглядів: 485
Поширень: 0

Останні новини