Вінничанка звертається з проханням продовжити маршрут муніципального транспорту з міста до селища

Вінничанка Жанна Янчуковська просить продовжити маршрут муніципального транспорту від автовокзалу "Західний" у Вінниці до селища Березина Якушинецької громади. Відповідну петицію вона зареєструвала на сайті міськради.

Авторка петиції каже, що збільшити кількість транспорту з міста до селища потрібно, оскільки поступово заселяється житловий комплекс "Західний" у селищі Березина, а також розбудовується і заселяється район окружної дороги Барського та Гніванського шосе.

Нині сполучення з містом забезпечують маршрутні таксі №16-А (Медмістечко — Водоканал), 11-Б (Барське шосе (Дачний масив) — вул. Ботанічна) з інтервалом руху у будні 20 хвилин, а у вихідні – 25. А також тролейбус №18 (Залізничний вокзал — вул. М. Ващука) з інтервалом у будні — 40-60 хв, у вихідні — біля двох годин, написала Жанна Янчуковська. Цього, на її думку, не вистачає.

У петиції Жанна пропонує продовжити маршрути муніципального транспорту до селища Березина для автобусів №4 (вул.Лугова — Барське шосе), 21 (Педучилище — Барське шосе) та маршрутних таксі, які на сьогодні мають кінцеву зупинку на автовокзалі "Західний": №12-А (мікрорайон Сабарів – Барське шосе), №17-А (вул. Лугова – Барське шосе), №17-Б (вул. Немирівське шосе – Барське шосе), №18-А (Аграрний університет – Барське шосе).

За словами авторки петиції, це покращить транспортне сполучення з іншими мікрорайонами Вінниці, суттєво скоротить витрати на оплату проїзду при необхідних пересадках та зменшить інтервал руху громадського транспорту на ділянці дороги автовокзал "Західний" — селище Березина.

Якщо петиція набере 350 голосів, її розгляне профільна комісія.



Переглядів: 588
Поширень: 0

Останні новини