На Вінниччині трапилась аварія, у якій травмувалась жінка-пішохід

Аварія сталася 10 грудня близько 20 години у Вінницькому районі. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 44-річна жінка зазнала травмувань та госпіталізована до лікарні.

За попередньою інформацією, 20-річний водій легкового автомобіля Skoda Octavia, житель міста Липовець не впорався із керуванням та допустив наїзд на 44-річну жінку, яка перетинала проїжджу частину у зустрічному напрямку дороги. Внаслідок ДТП потерпіла, місцева жителька із тілесними ушкодженнями госпіталізована до медичного закладу.

Водій освідуваний – він тверезий. Автомобіль поміщено на арештмайданчик.

За фактом автопригоди розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). За таке правопорушення передбачено покарання - до 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Шановні учасники дорожнього-транспортного руху! Узимку водіям та пішоходам потрібно бути особливо уважними на дорозі. Адже, коли дороги засніжені та слизькі, водії і пішоходи дуже часто переоцінюють свої можливості. Це нерідко призводить до аварій транспортних засобів та травмування пішоходів., які знижують ризик наїзду на пішохода, ролера чи велосипедиста.

Пішоходи, пам’ятайте!

Рухаючись тротуаром не поспішайте, не біжіть, можете підковзнутися і впасти.

Не ходіть у відлигу поблизу будівель, з яких може обвалитися сніг або впасти бурулька.

Ніколи не ковзайтеся на дорозі, щоб не збити інших людей, які рухаються поруч, а ще тому, щоб не виїхати на проїжджу частину, бо це дуже небезпечно.

Не ходіть близько біля краю тротуару, щоб вас не зачепила машина, водій якої втратив керування.

Під час переходу дороги будьте особливо пильними. Переходьте її лише на переході й уважно придивляйтеся, щоб не було поблизу машини. Починайте рухатися, коли транспортні засоби вже зупинилися.

Ніколи не перебігайте дорогу, навіть коли немає транспортних засобів, бо по слизькій дорозі бігти особливо небезпечно.

Залізниці взимку також небезпечні, адже скрізь слизько. Якщо виникає потреба перейти залізничну колію, то будьте уважні.

Коли чекаєте на зупинці громадський транспорт, ніколи не ставайте на край тротуару, тому що можете послизнутися самі чи ненароком хтось може штовхнути вас, і ви потрапите під колеса.

Обходьте транспортні засоби дуже уважно за умов обмеженої чи недостатньої видимості.

Не варто закривати свій огляд капюшоном.

Одягайте взуття з м’якою пористою підошвою, а якщо є змога − зимове взуття з шипами.

Також вкотре нагадуємо про носіння світловідбиваючих елементів. Світловідбиваючі елементи можна розмістити на рюкзаку, куртці, руці або джинсах, а також на взутті. Обов’язково вдягайте флікери, особливо, якщо ви у темному одязі. Їхнє використання знижує ризик наїзду на пішохода.

Це, в першу чергу, збереже ваше життя та полегшить рух водіїв автомобілів.

Будьте пильними, бережіть себе та близьких!


Теги: ДТП

Переглядів: 534
Поширень: 0

Останні новини