Карта тривог, графіки відключень і Пригожин. Це найпопулярніші запити українців у Google в 2023 році

Google представив запити, які набули популярності в 2023 році в Україні. Компанія проаналізувала, що найчастіше шукали українці й до яких тем найбільше зростав інтерес.

На першому місці запит «Карта повітряних тривог», на другому – «графік відключення світла», а третю позицію займає запит «Пригожин». Також трендові запити року – Deep State, Ізраїль та Каховська ГЕС.

У рейтингу персон, інтерес до яких зростав найбільше протягом року, перше місце посів міністр оборони України Рустем Умєров. Українці також робили запити про Спартака Субботу, Олександра Усика, Кирила Буданова та Ірину Фаріон.

Серед людей, які померли в 2023 році («Пішли назавжди»), крім Пригожина, шукали інформацію про Ніну Матвієнко та Дениса Монастирського.

У категорії «Фільми» українців найбільше цікавила стрічка Крістофера Нолана «Оппенгеймер», що розповідає про історію створення атомної бомби під керівництвом Роберта Оппенгеймера. Також в першій десятці – «Аватар 2: Шлях води», українська анімація «Мавка», «Барбі» та фільм Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург». У десятку найпопулярніших фільмів також увійшов російський фільм «Чебурашка».

 

Серед телевізійних серіалів лідером став «Венздей». Крім того, українці шукали нові сезони серіалів «Гарний лікар», «Будиночок на щастя», «Відьмак», а також турецькі драматичні серіали «Криваві квіти» та «Зимородок». На сьомому місці також опинився російський серіал 2023 року «Слово пацана».

У категорії «Покупка року» українці найбільше цікавилися, де купити калій йодид. Також серед топових запитів щодо покупок – генератор (лідер 2022 року), онлайн-квитки на «Укрзалізницю», нова модель iPhone та повербанк.

Також у 2023 році українські користувачі шукали, що таке гепатит А, HAMAS та РЕБ. Крім того, українці намагалися з’ясувати значення слів «Редан», «Макеба» та «ІПСО».

   


Теги: Україна

Переглядів: 405
Поширень: 0

Останні новини