"Ми маємо допомагати хлопцям і дівчатам, що зараз на війні": 7-річний вінничанин продає казки заради підтримки ЗСУ

Вінницька міська рада повідомила історію цілеспрямованого та дуже свідомого хлопчика. Семирічний Тимофій Ковалевський з Вінниці навчається в початковій школі №25. Окрім навчання, він витрачає свій вільний час на написання та продаж казок, а зібрані кошти віддає на підтримку Збройних Сил України.

У шість років Тимофій створив свою першу збірку казок, при цьому йому допомагала бабуся, яка фіксувала його слова на папері. Книга включає п'ять казок з кольоровими ілюстраціями. Хлопчик продає свої збірки за доступною ціною і пояснює, що його дії мають лише одну мету – зібрати кошти для підтримки військових, щоб вони могли придбати необхідне обладнання та зброю для досягнення перемоги.

За час своєї ініціативи семирічний Тимофій вже зібрав близько 15 тисяч гривень і отримав особливий подарунок від бійців.

«Нема такого, що воюють тільки воїни, а ми у себе в Вінниці відпочиваємо. Ми маємо допомагати тим хлопцям і дівчатам, що зараз на війні. Це потрібно робити усім», – коментує Тимофій.

Презентує власні казки Тимофій і одноліткам. У школі пишаються вихованцем. Кажуть, Тимофій творчий і розумний хлопчик.

«Він перерахував усі кошти до копієчки для ЗСУ. Потім дітки ще побачили ці книжечки, і почали купувати. Але мушу сказати, що це не та дитина, яка прагне популярності, цей хлопець як і всі українці прагне одного – Перемоги», – коментує вчителька початкових класів Олена Поліщук.

Юний казкар вже працює над другою збіркою творів. Каже, волонтерити буде, допоки Україна не переможе.



Переглядів: 516
Поширень: 0

Останні новини