Безкоштовний супровід для осіб із порушенням зору та слуху у Вінниці: як отримати допомогу

У Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування надають супровід особам із порушенням зору та слуху. Зокрема, з 2020 року доступна послуга перекладу жестовою мовою, якою можуть скористатися особи з порушенням слуху та мовлення. 

«Люди, які мають бар’єр у спілкуванні з навколишнім світом, мають бути забезпечені відповідною допомогою для комунікації. З цим можуть допомогти соціальні робітники Терцентру», – зазначає заступниця директора Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Наталія Жиліховська.

Два соціальних працівники з Вінницького Терцентру пройшли практичний курс навчання української жестової мови. Завдяки цьому навчанню вони готові забезпечувати повноцінний супровід людям із порушенням слуху, які потребують допомоги. Їхня діяльність охоплює організацію супроводу до різних установ, органів державної та місцевої влади, банків, прозорих офісів, вокзалів, аптек, магазинів тощо.

Отримати послугу можна у Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування шляхом безпосереднього звернення за адресою вул. Соборна, 50. Або за номерами телефонів: 67-07-44, 097-966-00-12, 073-213-65-05. Можна відправити також SMS-повідомлення. На лінії чергує диспетчер, який приймає звернення та планує роботу соціальних робітників, - повідомляє міська рада.

Графік роботи служби супроводу людей з порушенням зору і слуху: з понеділка по п’ятницю, з 8:30 до 17:00. Обідня перерва: з 13:00 до 13:30.

Послугою можна скористатися тимчасово або на постійній основі. Вона є безкоштовною.



Переглядів: 405
Поширень: 0

Останні новини