У Липовці п'яний водій запропонував поліцейським гроші за нескладання протоколу

За нескладання протоколу про вчинення адміністративного правопорушення нетверезий водій спочатку запропонував поліцейським неправомірну вигоду 5000 гривень, а потім поклав гроші  у салон службового автомобіля. Грошові кошти – вилучені, а за цим фактом розпочато досудове розслідування.

11 грудня в місті Липовець Вінницького району працівники місцевої поліції зупинили за порушення автомобіль Kia, за кермом якого перебував 39-річний чоловік. У водія інспектори виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Результат освідування чоловіка показав наявність в його організмі 1,81 проміле алкоголю.

З метою уникнення відповідальності за вчинення правопорушення водій почав пропонувати поліцейським неправомірну вигоду 5000 гривень.

Правоохоронці попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, однак, він продовжував наполягати та залишив гроші у салоні службового авто.

Для документування кримінального правопорушення прибула слідчо-оперативна група.

Стосовно водія інспектори склали адмінматеріали за вчинення правопорушень, передбачених ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) та ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання - до 4 років позбавлення волі.



Переглядів: 574
Поширень: 0

Останні новини