За допомогою саморобного літачка намагались переправити сигарети до Угорщини: прикордонники повідомляють деталі

На території Закарпаття співробітники оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону припинили незаконну діяльність, пов'язану з переміщенням через кордон тютюнових виробів. 

Державна прикордонна служба України повідомляє, що в ході проведення оперативних заходів вони виявили наступні докази: місце запуску, вручну виготовлений безпілотний літальний апарат, автомобіль із пусковою установкою "літачка", пульт управління, балон, компресор та ноутбук із завантаженою картою українсько-угорського кордону. Крім того, знайдено понад 1500 пачок безакцизних сигарет, які контрабандисти планували переправити до Угорщини.

Після того, як зловмисники усвідомили, що їх розкрили, вони залишили місце "управління". Прикордонники негайно повідомили працівників БЕБ в Закарпатській області про цей інцидент.

Інформацію про виявлені ознаки кримінального правопорушення, зокрема за ст. 204 ККУ «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів», ст. 282 ККУ «Порушення правил використання повітряного простору», було надіслано в Закарпатську обласну прокуратуру та Головне управління Національної поліції в Закарпатській області.



Переглядів: 401
Поширень: 0

Останні новини