Мінекономіки пропонує скасувати понад 70% державних санітарних правил та норм

Cуспільне пише, що в Україні пропонують скасувати 74% від усіх державних санітарних правил і норм у межах реформи дерегуляції.

З такою пропозицією виступили представники Міністерства економіки України, повідомили у пресслужбі відомства.

“Коли ми переглядали регулювання у сфері охорони здоров'я, виявилось, що велика частина регулювання пов'язана з державними санітарними правилами та нормами. Подекуди санпіни застарілі, а ринок і технології значно просунулися. … Підприємці ведуть бізнес не оптимальним шляхом. Тому ми маємо переглянути цю частину регулювання”, – розповів заступник міністра економіки України Олексій Соболев.

З 298 чинних інструментів державного регулювання, які містяться в державних санітарних нормах та правилах, пропонується скасувати 222 інструменти державного регулювання, а це – 74% від загальної кількості.

Серед причин скасування норм — неактуальність та застарілість регулювання, дублювання з іншими інструментами держрегулювання.

Що відомо про реформу дерегуляції

В Україні триває реформа дерегуляції роботи підприємців. Щоб спростити умови ведення бізнесу, у січні 2023 року Уряд створив Міжвідомчу робочу групу з дерегуляції, яка вже переглянула 1025 регуляторних інструментів для бізнесу. З них 235 рекомендовано скасувати, 537 – спростити. Станом на 12 грудня, скасовано вже 100 інструментів.


Теги: Україна

Переглядів: 465
Поширень: 0

Останні новини