Позитивна статистика: найбільше в Україні сільськогосподарської продукції виробляють на Вінниччині

Агропромисловий комплекс Вінниччини за показниками за 2022-2023 років утримує лідируючі позиції в Україні по виробництву сільськогосподарської продукції.

Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку ОВА Олег Сідоров.

Він проінформував, що за 2022 рік Вінницька область на першому місці по виробництву продукції сільського господарства по всіх категоріях господарств:

по реалізації мʼяса на забій в живій масі; по виробництву цукрових буряків; по виробництву цукру.

На другому місці в Україні - по виробництву плодів і на третьому по виробництву молока та картоплі.

«В області завершено проведення осінньо-польових робіт. В поточному році за оперативними даними по всіх категоріях господарств намолочено зернових та зерно-бобових культур 5,1 млн тонн. Це у порівнянні з попереднім роком на 38% більше. Хоча пам’ятаємо, що у 2021 році аграрії Вінниччини намолотили більше 6 млн тонн зерна. Але в поточному році внаслідок порушення логістики експорту продовжується зміна структури посівних площ у сторону їх зменшення під зерновими та збільшення під технічними культурами.

Середня врожайність зернових та зерно-бобових культур в поточному році за оперативними даними становить більше, як 66 ц/га, що майже на 12 ц/га більше ніж минулий рік», - повідомив Олег Сідоров.

 



Переглядів: 392
Поширень: 0

Останні новини