Симптоми, які можуть свідчити про можливий розвиток раку підшлункової залози у людини

Рак підшлункової залози входить до категорії найбільш смертоносних форм раку, і його часто виявляють лише на пізній стадії. У багатьох випадках, до того моменту, коли людина відчуває симптоми, що змушують її звернутися до лікаря, рак вже високо прогресує, і шанси на успішне лікування стають дуже невеликими. Приблизно лише 8 осіб з 100 мають можливість пройти операцію з видалення підшлункової залози, що може надати їм шанс на одужання.

Також, фактори, які підвищують ймовірність раку підшлункової залози, включають куріння, яке істотно збільшує ризик за даними Cancer Research UK. Майже кожен третій випадок раку підшлункової залози може бути пов’язаний із курінням. Також ризик зростає при зловживанні алкоголем та наявності надмірної ваги та діабету.

До того ж, ряд фізично неблагоприятних умов, таких як запалення підшлункової залози, виразкова хвороба шлунка, інфікування бактеріями Helicobacter pylori, зараження вірусами гепатиту, а також проблеми зубів і ясен, також підвищують ризик розвитку цього виду раку.

Ознаки раку підшлункової залози, відомого як "тихого вбивці", включають різні симптоми, такі як постійний біль в животі, втрата ваги, розлад шлунка, жовтуватість шкіри та інші. Наявність цих ознак вимагає негайної консультації лікаря та обстеження для вчасної діагностики та лікування.


Теги: медицина

Переглядів: 390
Поширень: 0

Останні новини