У Вінниці отримали сертифікати про завершення навчання випускники другого курсу помічників ветеранів

Нещодавно, 16 грудня, у Вінниці завершилось навчання другого курсу помічників ветеранів. В заключний день відзначили вручення сертифікатів 27 випускникам, з яких 19 представляють Вінницьку громаду. Протягом трьох тижнів учасники отримували освіту у Центрі ветеранського розвитку, що працює на базі Вінницького національного технічного університету.

За словами Юрія Бурєннікова, проректора з науково-педагогічної роботи,міжнародного співробітництва та молодіжної політики, координатора програми ветеранського розвитку, учасники отримували інтенсивне навчання, охопивши такі аспекти, як юридична підготовка, законодавча база для ветеранів та їхніх сімей, а також соціальна адаптація, професійна та психологічна підготовка. Вони також детально вивчили процеси документообігу та технічну підготовку для допомоги ветеранам, і особливу увагу приділили питанням реабілітації ветеранів.

Після завершення програми учасники склали іспит, а при його успішному проходженні отримали сертифікати відзначення закінчення курсу.

«Позитивний досвід роботи помічників ветеранів, які вже працюють у Вінниці, показує нам, що їхня робота соціально важлива та потрібна. За принципом “рівний з рівним” помічники виконують важливу місію – допомагають ветеранам адаптуватися до цивільного життя. Важливо, що люди мають мотивацію проходити навчання. Наразі випускники другого курсу помічників ветеранів перебуватимуть в резерві на працевлаштування. Ми залучимо їх до роботи, коли зросте потреба в наданні відповідних послуг», – зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Вінницька міська рада зазначає, що з 3 жовтня у Вінницькій громаді працюють 12 помічників ветеранів. Вони консультують тих, хто повернувся з зони бойових дій, та членів їхніх родин щодо отримання пільг, встановлення статусу, реєстрації посвідчення та інших питань, що цікавлять ветеранів.

Звернутися до них можна у Прозорих офісах соціального спрямування за адресами:

просп. Космонавтів, 30 (другий поверх); вул. Замостянська, 7 (другий поверх); вул. Брацлавська, 85.


Переглядів: 508
Поширень: 0

Останні новини