Схиливши голови у шані, Вінниця зустрічає на щиті Героя Валерія Ващука

Вінницька громада із великим смутком і важкою душею проводжає у вічність Валерія Ващука. Молодий воїн став Захисником України, приєднавшись до Національної гвардії у 2019 році. Він загинув під час бою поблизу села Вербове в Запорізькій області 14 грудня... Валерій Ващук пішов з життя у віці 22 років, залишивши за собою батьків, брата та кохану дівчину, з якою він мріяв побратися.

Валерій Ващук народився 20 грудня 2001 року, мешкав у Вінницьких Хуторах. Отримував освіту в місцевій школі, а потім вступив до Тульчинського ліцею з посиленою військовою підготовкою. Становлення військовим було його свідомим вибором, розповідає його мати, Наталія.

«Валерій на війні практично зі свого повноліття. Попри юний вік, до повномасштабного вторгнення росії в Україну мав чотири ротації на схід. Воював на Донецькому напрямку. Ніщо не могло вплинути на його прагнення захищати Батьківщину, – розповідає мати. – У війську син мав звання старшого солдата та обрав для себе позивний «Марік», адже саме так називали його дідуся. Він майже не розповідав про війну. Не хотів засмучувати, беріг наш спокій…»

«На жаль, люта війна не щадить нікого, забирає гідних, найкращих синів та дочок України», – написав на своїй сторінці у соцмережі староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко, висловлюючи співчуття родині та близьким Героя.

За інформацією Вінницької міської ради, церемонія прощання із Валерієм Ващуком розпочнеться о 8:30 живим коридором (від магазину «Пролісок) до його рідного будинку за адресою: вул. Покровська, 21.

Поховають воїна о 12:00 на кладовищі на вулиці Генерала Шаповала.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!



Переглядів: 554
Поширень: 0

Останні новини