Використовують мирне населення як живий щит: окупанти вигадали новий цинічний спосіб "оберігати" стоянки своєї техніки

Окупаційна адміністрація у Волновасі вигадала цинічний план для збереження руху російської військової техніки. Біля місць стоянок техніки, яку перевозять у зону бойових дій, вони встановили "польові кухні" для місцевих мешканців, - повідомляє редакція РБК-Україна.

"Якби існував приз за найцинічніше приховання місць паркування та розміщення військової техніки, то його однозначно взяла окупаційна влада Волновахи", - зазначає радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За повідомленням Андрющенка, останніми тижнями Волноваха та Волноваський район стали центром найбільшої концентрації російських резервів. Значну кількість військової техніки перемістили з Запорізького напряму, а також з місць під Маріуполем та Новоазовськом.

Ця техніка була розташована за 10-15 кілометрів від лінії фронту, що фактично створює небезпеку для мирного населення. Однак росіяни вигадали спеціальний план для таких ситуацій: поруч з кожним місцем базування вони встановили "польові кухні" для місцевих мешканців, про що публічно повідомили в соціальних мережах.

"Такого відвертого та цинічного публічного використання живого щиту за цю фазу війни ще точно не було", - обурюється Андрющенко.

Він зауважує, що так звана окупантська "польова кухня" насправді являє собою колони різноманітної техніки, поруч з якою розташована одна точка видачі їжі для місцевих мешканців, як запорука їхньої безпеки.

У своїх цинічних тактиках росіяни постійно використовують цивільне населення на окупованих територіях як живий щит. Це дозволяє окупантам безпечно перебувати в різних місцях, які можуть потенційно бути атаковані українськими захисниками або партизанами.

Нещодавно стало відомо, що на тимчасово окупованому півдні України російські військові проводять облави та використовують українців як живий щит.

Крім того, ця тактика використовується і на території окупованого Криму. Влітку радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк повідомив, що на Кримському мосту під час вибухів загинули двоє цивільних.

"Чистий цинізм. Під час інтенсивних бойових дій офіційна Москва відправляє цивільних "туристів" найбільш гарячими точками до окупованого Криму, створюючи небезпечні ситуації, аби звинуватити Збройні сили України у загибелі цивільних осіб", - сказав тоді він.



Переглядів: 355
Поширень: 0

Останні новини