Ще 4 об'єкти у Вінниці забечили потужними генераторами для безперебійної роботи: які об'єкти їх отримали

Вінницька міська рада активно працює над забезпеченням стабільності у громаді в умовах можливих надзвичайних ситуацій. Особлива увага приділяється підготовці до можливих випадків блекаутів важливих об'єктів, таких як військові установи, критична інфраструктура, місцеві комунальні підприємства, вищі навчальні заклади та установи, де надають адміністративні послуги. Нещодавно було передано чотири потужних дизельних генератори трьом різним об'єктам, заради забезпечення їх безперебійним енергопостачанням.

Обладнання розподілено між Вінницьким національним технічним університетом, комунальним підприємством "Фонд муніципальних інвестицій", яке відповідає за реконструкцію інноваційного технологічного центру "Кристал", і Вінницьким РАЦСом, який вже восени відновив свою роботу на вулиці Замостянській.

Заступник міського голови, Андрій Очеретний, підкреслив, що стійкість громади є одним із головних пріоритетів Вінницької міської ради. Німецькі партнери, за підтримки посольства Німеччини в Україні та міста-партнера Мюнстера, забезпечили передачу генераторів, які гарантують ефективне функціонування важливих об'єктів інфраструктури у Вінниці.

“Це сучасні, якісні дизельні генератори, які споживають не багато пального. Два генератори ми передали для Вінницького національного технічного університету. Сергій Моргунов неодноразово наголошував на важливості освіти. Відтак два корпуси ВНТУ забезпечені обладнанням, яке допоможе працювати як студентам, так і викладачам в умовах блекауту. Один генератор розмістили поруч з корпусом, де будівельний факультет, а інший – на енергетичному. З університетом ми постійно співпрацюємо і сподіваємося на те, що університет підготує хороших фахівців для майбутньої відбудови України, – сказав Андрій Очеретний. – Ще один генератор, щоб забезпечити безперебійну роботу на будівництві та подальшої експлуатації, Вінницька міська рада передала на баланс комунального підприємства “Фонд муніципальних інвестицій”, яке опікується реконструкцією інноваційно-технологічного центру “Кристал”. Це буде хаб, де розвиватимуться стартапи та креативна економіка”.

Олександр Петров, проректор з науково-педагогічної роботи та організації освітнього процесу Вінницького національного технічного університету під час візиту представників Вінницької міської ради та координаторів Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Світлани Василюк, Віктора Перлова та Олександра Чернеги, розповів, що генератори, передані муніципалітетом вже тестували.

“На щастя, цієї зими поки не було масштабних відключень світла, але ми робили тестове відключення, запускали генератор. За результатом перевірки він повністю забезпечує потреби нашого корпусу, а це велика інфраструктура – це потужно, стабільно, надійно і – довготривало, – сказав Олександр Петров. – Міська влада завжди в центрі подій, які пов’язані з освітою та нашим університетом. Ми відчуваємо підтримку, яка нам дуже необхідна. Студенти можуть навчатися, викладачі – викладати. За рахунок генераторів в університеті будуть працювати всі системи – це інтернет, наш сайт, електронна система освіти університету. До речі, цьогоріч ми відкрили нову спеціальність – відновлювана енергетика, набрали студентів і будемо сподіватися, що ці молоді кадри поповнять ряди необхідних спеціалістів. Дуже дякуємо Вінницькій міській раді та Сергію Моргунову за те, що створили нам належні умови для роботи і будемо сподіватися на плідну співпрацю в подальшому”.

Перевірили, чи працює пристрій, переданий для комунального підприємства “Фонд муніципальних інвестицій” координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Вячеслав Терліковський і Тетяна Савельєва.

Очільниця КП “Фонд муніципальних інвестицій” Катерина Бабіна теж зазначила, що переоцінити необхідність генератора в нестабільні часи просто неможливо.

“Нам генератор необхідний для того, щоб будівельні роботи не зупинялися. Ми взяли зобов’язання перед громадою та грантодавцями вчасно реалізувати проєкт – наш інноваційний технологічний простір. Нагадаю, що влітку Вінниця виграла грант від міжнародних партнерів. Зараз реконструкція триває і в разі блекаутів ми працюватимемо в тому ж режимі саме завдяки генератору. Ми його вже тестували, він повністю наповнений дизелем і в разі необхідності, звісно, це буде помічний інструмент для виконання наших зобов’язань”, – наголосила Катерина Бабіна.

Ще один потужний генератор на 60 кВт передали для Відділу державної реєстрації актів цивільного стану у м. Вінниці Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції заступник міського голови Ігор Откидач разом з координаторами Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимиром Онофрійчуком та Лілією Дишкант.

“Генератор необхідний для сталої роботи соціальної інфраструктури. Поставки генераторів від міста-партнера Мюнстера тривають з червня, тоді до Вінницької громади прибуло 12 таких пристроїв. Вони всі працюватимуть на благо громади, щоб забезпечити стабільність об’єктів нашої інфраструктури. Вдячні партнерам за таку допомогу і підтримку”, – сказав заступник міського голови Ігор Откидач.



Переглядів: 473
Поширень: 0

Останні новини