Як минула ніч в Україні: скільки безпілотників було збито та які наслідки обстрілу

Сьогодні вночі противник здійснив напад за допомогою ударних безпілотників типу "Shahed", які були запущені з окупованого Криму (пускові райони – Чауда, Балаклава).

Загалом було зафіксовано 19 запусків "Shahed", із них 18 були ліквідовані за допомогою Повітряних Сил та Сил оборони України в межах Одеської, Херсонської, Дніпропетровської, Вінницької, Хмельницької, Київської, Чернігівської та Кіровоградської областей.

Крім того, противник використав дві керовані зенітні ракети із ЗРК С-300, які були запущені з Бєлгородської області росії, по напрямку Харківщини.

ДСНС України повідомили наслідки обстрілу: 

У Херсонській області: ворог тричі вдарив по місту Херсон за допомогою безпілотників. Три багатоквартирні будинки, навчальні та медичні заклади були зруйновані. Дев'ять людей постраждали, серед них четверо дітей, наймолодшій з яких всього 2 роки. Також пошкоджено 6 автомобілів та складські приміщення, зокрема будівлю поштового оператора. Пізніше російські військові атакували села Херсонського району, де було ліквідовано пожежі в приватному будинку та професійно-технічному училищі.

У Сумській області: противник обстріляв місто Середина-Буда з міномета. Рятувальники успішно загасили пожежу, яка виникла у двоповерховому приватному будинку. У Харківській області: вночі окупанти здійснили ракетні удари по Харкову, є влучання у транспортне депо, але без серйозних наслідків. З артилерії ворог обстріляв Куп'янський район, що призвело до пошкоджень двоповерхового приватного будинку.



Переглядів: 535
Поширень: 0

Останні новини