Перед Різдвом і Новим роком все більше українців перетинають кордон

Речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко 21 грудня сказав, що впродовж останніх кількох днів на кордоні помітне поступове збільшення пасажиропотоку. Приблизно однакова кількість людей, які прибувають до країни або виїжджають.

Про це Демченко розповів "Укрінформу".

Прикордонники підрахували, що перед різдвяно-новорічними святами кордон щодоби перетинають приблизно 90-100 тисяч пасажирів в обидва боки. Раніше ця цифра була в межах 75-85 тисяч людей щодня.

За словами Андрія Демченка, зростання пасажиропотоку пов'язане з наближенням свят. Речник уточнив, що 85% пасажирів — громадяни України. Більшає насамперед жінок та дітей, літніх людей, які перетинають держкордон у різних цілях.

ДПСУ 19 грудня заявляла, що в період свят останніми днями прикордонники бачать, як поступово зростає кількість людей і транспортних засобів, які перетинають український кордон.

"Кількість пропущених людей за минулий тиждень зросла на понад 80 тисяч, транспорту – на 13,5 тисячі порівняно з попереднім тижнем. Динаміка перетину кордону свідчить про незначну перевагу в’їзду громадян в Україну над виїздом", — ідеться у повідомленні.

З 06:00 ранку 20 грудня українські прикордонники фіксували збільшення черги на виїзд з України через україно-польський кордон. Так, зараз на кожному з пунктів пропуску черга сягала понад 100 автівок.


Теги: кордон

Переглядів: 482
Поширень: 0

Останні новини