Держприкордонслужба надала аналіз перетину кордону українськими чоловіками

Держприкордонслужба надала аналіз перетину кордону, який відображає, що переважна кількість перетину відбувається українськими чоловіками у віці 18-60 років на в’їзд в Україну.

«Прикордонники щоденно відмовляють в перетині кордону на виїзд близько 100 особам, які не підпадають під категорію пропуску і не дотримуються умов перетину. Також аналіз перших тижнів грудня свідчить, що чоловіки-українці у віці 18-60 більше перетинали кордон на в’їзд в Україну, ніж на виїзд. Хибно вважати, що чоловіки виключно намагаються залишити межі України», – зауважив Андрій Демченко.

Кількість чоловіків, які отримують дозвіл на виїзд, становлять приблизно 45-50%. Серед них основну частину складають водії транспортних засобів, які проводять міжнародні перевезення вантажів та пасажирів та зареєстровані у системі "Шлях".

Приблизно 15-17% це особи з інвалідністю та багатодітні батьки, які мають право на перетин кордону та звільнені від призову на військову службу згідно з законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Близько 7% становлять особи, які не придатні до військової служби, і приблизно 3% - чоловіки, що перетинають кордон для перевезення гуманітарних вантажів для потреб військових формувань та населення України та зареєстровані у системі "Шлях".

Інші категорії, які мають право на перетин кордону під час воєнного стану, включають тих, хто забезпечує супровід осіб з інвалідністю, службові відрядження, або має бронь від органів влади. А також ті, хто виховують дитину з інвалідністю або самостійно виховують дитину віком до 18 років та інші. 

Під час контролю на пунктах пропуску прикордонники ретельно перевіряють документи та виявляють фальсифікації, - наголошує Андрій Демченко.



Переглядів: 533
Поширень: 0

Останні новини