У Вінниці доповнили категорії осіб, які мають право на пільги: що змінилось

Турбота про сім'ї військових, зокрема зокрема загиблих (померлих) Захисників і Захисниць, є одним із пріоритетів Вінницької міської ради. Департамент соціальної політики постійно розширює програму "Основні напрямки соціальної політики Вінницької МТГ" щоб підтримати сім'ї наших військових. На останній сесії міської ради, що відбулась учора, 22 грудня, депутати схвалили включення членів родин тих, хто зник безвісти за особливих обставин Захисників і Захисниць, до переліку осіб, які мають право на пільги.

«Важливе питання, яке стосується нашого пріоритету турбота. Розширюємо перелік осіб, які можуть отримувати муніципальні соціальні пільги. Тепер будемо забезпечувати соціальний супровід крім родин загиблих (померлих), ще й сімей безвісти зниклих за особливих обставин Захисників і Захисниць, які мають статус, що підтверджується відповідним посвідченням», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Програма "Основні напрямки соціальної політики Вінницької МТГ" призначена для комплексного соціального захисту різних категорій мешканців міста Вінниця. Вона включає в себе визначення процедур надання муніципальної допомоги, надання пільг та компенсацій. Ця програма охоплює пільги для сімей військовослужбовців та сімей дітей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць. Від учора до неї також були включені члени родин тих, хто зник безвісти під час захисту Батьківщини.

«Законодавство України передбачає надання певних прав та гарантій для членів сімей зниклих безвісти військовослужбовців. Тож, враховуючи пропозиції і усні звернення членів таких сімей, департамент соціальної політики міської ради ініціював розширення категорії одержувачів пільг. На сьогоднішньому засіданні сесії депутати підтримали цю ініціативу та додали до переліку родини безвісти зниклих. Маємо дбати про родини наших Захисників, які поклали своє здоров’я, а дехто й життя, за свободу та незалежність України. Сподіваємось, що безвісти зниклі військові врешті повернуться до рідних живі й неушкоджені», – зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Щоб отримати відповідні пільги, члени родин повинні мати відповідне посвідчення, що підтверджує статус безвісти зниклої особи.

Відтепер родини безвісти зниклих за особливих обставин отримуватимуть такі муніципальні пільги:

виплати до загальнодержавних і загальноміських заходів, пам’ятних дат компенсація на отримання стоматологічних та ортопедичних послуг на суму не більше 15 тисяч гривень компенсація за самостійне отримання санаторно-курортного лікування; пільги на проїзд в муніципальному транспорті допомога на оздоровлення дітей один раз на рік в сумі 5 тисяч гривень на одну дитину до 18 років щорічна матеріальна допомога в сумі 3 тисячі гривень на кожну дитину до Дня Святого Миколая право на отримання продуктових наборів допомога дітям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць, які йдуть до 1-го класу грошова допомога до Дня пам'яті захисників України.

Усі положення, передбачені зазначеними змінами до Комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики Вінницької міської територіальної громади на 2022-2026 роки» вступають в дію з 01.01.2024 року.

За детальною інформацією щодо пільг звертайтеся до Прозорих офісів соціального спрямування:

ЦНАП «Прозорий офіс» Правобережний, м. Вінниця, просп. Космонавтів, 30, ІІ поверх. Телефони: (0432) 50-83-91, 50-83-89, 068-98-38-390, 097-101-58-40. ЦНАП «Прозорий офіс» Лівобережний, м. Вінниця, вул. Замостянська, 7, II поверх. Телефони: (0432) 50-86-69, 50-86-71, 068-98-38-340, 093-19-08-393.


Переглядів: 564
Поширень: 0

Останні новини