У Вінниці відбулось чергове засідання сесії міської ради: які рішення ухвалили

У Вінниці учора, 22 грудня, відбулося чергове засідання сесії міської ради, де депутати розглянули 64 питання порядку денного та прийняли низку важливих рішень. Один із ключових моментів – це звіт міського голови Сергія Моргунова про виконану роботу у 2023 році та плани громади на наступний рік. Також були ухвалені Програма економічного і соціального розвитку ВМТГ на 2024 рік і бюджет громади на прийдешній рік. Крім того, йшлося про реалізацію допомоги військовим частинам та соціальну підтримку родин військових, які зникли безвісти тощо.

Очільник громади, Сергій Моргунов, у своєму звіті наголосив, що цього року виконавчі органи міста та депутатський корпус активно спрямовували свої зусилля на допомогу армії, забезпечення економічної стійкості Вінниці та надійної роботи критичної інфраструктури, яка визначає життєдіяльність громади. Особлива увага була приділена також підтримці малозахищених верств населення.

“2023 рік – став роком випробувань та викликів, які ми долали разом, всією громадою. Разом ми робили все можливе, щоб наша громада вистояла, а кожен наступний день наближав нас з вами до української Перемоги. Ми стали стійкішими та витривалішими. Ми змінили свої пріоритети, відклали на потім більшість планів та проєктів. Натомість сфокусувалися на головному – допомозі військовим”, – зауважив Вінницький міський голова.

Присутні на засіданні були ознайомлені з розвитком економічного сектору громади та підтримку муніципалітетом бізнесу, а також ініціативами з міжнародної співпраці та отриманою партнерською допомогою від європейських друзів. Темою обговорення також було забезпечення надійної роботи критичної інфраструктури, підтримка якості медичної допомоги, соціальний захист, створення безбар'єрного середовища та допомога постраждалим регіонам внаслідок російської агресії. Сергій Моргунов також поділився планами на наступний 2024 рік, зазначивши, що пріоритети залишаються незмінними – це безпека та оборона, стійкість та турбота.

Депутати ухвалили бюджет громади на 2024 рік

Ще одним важливим рішенням стало затвердження головного фінансового документа на 2024 рік. Коментуючи сесійне рішення, міський голова Сергій Моргунов наголосив, що Вінницька громада всі вільні кошти бюджету, крім захищених статей, розподіляє згідно з пріоритетами. Головним залишається безпека та оборона.

Доходи, за словами директорки департаменту фінансів ВМР Антоніни Лесь сформовано в обсязі 6,3 млрд грн. Видатки – на рівні 6,5 млрд грн, з яких 5,6 млрд грн – за рахунок власних надходжень. Видатки бюджету за пріоритетними напрямами у грошовому вимірі складають 3 млрд грн. З них майже 1 млрд грн спрямують на безпеку та оборону.

Затвердили Програму соціально економічного розвитку на 2024 рік

За словами директора департаменту економіки і інвестицій ВМР Максима Мартьянова, основними завданнями Програми економічного і соціального розвитку громади у 2024 році буде підтримка українських Захисників та Захисниць, реалізація інвестиційних проєктів у промисловості, зокрема на території індустріальних парків, забезпечення сталої роботи об’єктів критичної інфраструктури та комплексна підтримка бізнесу, який працює на території Вінницької громади. Передбачене також надання адміністративних і соціальних послуг жителям громади та людям з числа ВПО, забезпечення продовольчої безпеки тощо.

Він також презентував результати роботи однойменної Програми у 2023 році.

Допомога армії за останні три місяці

Станом на 22 грудня Вінницька громада уже передала військовослужбовцям 73 тепловізори, 10 коліматорних прицілів, 110 квадрокоптерів “Mavic”, 22 розвідувальних та 9 ударних безпілотних авіаційних комплексів, 18 прожекторів Bandera Flashlight, 104 тисячі хімічних грілок та 200 термосів для їжі різної місткості. Відповідне рішення винесли на сесію міської ради, розповів директор департаменту цивільного захисту ВМР Олег Парфілов.

Підтримка членів родин безвісти зниклих оборонців

Депутати підтримали рішення щодо включення до переліку пільгових категорій членів родин безвісти зниклих за особливих обставин Захисників і Захисниць.

«Важливе питання, яке стосується нашого пріоритету турбота. Розширюємо перелік осіб, які можуть отримувати муніципальні соціальні пільги. Тепер будемо забезпечувати соціальний супровід крім родин загиблих (померлих), ще й сімей безвісти зниклих за особливих обставин Захисників і Захисниць, які мають статус, що підтверджується відповідним посвідченням», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Привітання дітей, народжених на Різдво за новим календарем

У Вінниці понад 10 років зберігається традиція вітати родини з народженням дітей на Новий рік, Різдво та День міста. Втім, надалі у Вінницькій громаді вітатимуть сім’ї, в яких діти народилися не 7 січня, а 24-25 грудня.



Переглядів: 534
Поширень: 0

Останні новини