Для військових на передову відправили новий вантаж з допомогою: що туди увійшло

Вінницька міська рада продовжує активно працювати, дотримуючись ключових пріоритетів. Для військових з Вінниці було відправлено ще 2 тисячі хімічних грілок та один радіокерований комплекс для ефективного виконання бойових завдань.

Заступник міського голови Андрій Очеретний розповів, що тендер на закупівлю відповідних засобів був проведений наприкінці цієї осені.

“22 військові частини вже отримали допомогу від Вінницької міської ради, Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та всієї нашої дружньої громади. Це підтримка системна і наступного року буде збільшена. Ця військова частина отримала хімічні грілки та один авіаційний комплекс, хлопці зараз працюють на Східному напрямку і ми сподіваємося, що всі вони повернуться здоровими та неушкодженими і обов’язково з Перемогою”, – сказав Андрій Очеретний.

Подарований військовій частині комплекс є українського виробництва і має діапазон дії приблизно 40 кілометрів. Важливо зауважити, що цей комплекс може ефективно працювати при будь-яких погодних умовах, як взимку, так і влітку. Про це повідомив Олександр Чернега, координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Також при передачі допомоги був присутній Тарас Присяжнюк, інший координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

“Ми буквально щодня спілкуємося з військовими і докладаємо всіх зусиль для того, щоб підтримати їх і закрити запити. Ця передача – це підсилення наших бійців технікою, яка допоможе їм виконувати роботу на передовій та додасть віри в те, що вони не самі. Головний пріоритет бюджету на 24 рік – безпека та оборона. У п’ятницю на сесії затвердили відповідне рішення і ми будемо активно працювати в цьому напрямку, щоб наблизити Перемогу”, – зазначив Олександр Чернега.

Військовий Олександр, який отримував обладнання та хімічні грілки для себе та побратимів, зазначив, що переоцінити значення такої техніки неможливо.

“Це війна дронів і вони задіяні в будь-яких етапах бойових дій. Ця система допоможе нам проводити розвідку та коригувати вогонь артилерії. Хімічні грілки зігріють нашу піхоту в окопах. Такими термопакетами ми користувалися, це надійний засіб обігріву, розходяться дуже швидко. Це зберігає здоров’я хлопців, причому не тільки кінцівки від обморожень. В куртках є спеціальні кишені на попереку, ми туди їх кладемо, щоб було тепліше. Ми вдячні Вінниці за таку посильну допомогу”, – сказав Олександр.



Переглядів: 607
Поширень: 0

Останні новини