П'яний водій намагався відкупитись від жмеринських правоохоронців

На Вінниччині чоловік пропонував 10 тисяч гривень за не притягнення його до відповідальності.

Про це пише відділ комунікації поліції Вінницької області.

За нескладання протоколу про вчинення адмінправопорушення, водій з ознаками алкогольного сп’яніння запропонував поліцейським неправомірну вигоду. Тепер окрім адміністративної відповідальності чоловік нестиме й кримінальну, - йдеться у повідомленні.

За словами т.в.о начальника відділення поліції №1 Жмеринського райвідділу поліції Віктора Гончара, 24 грудня у Барській територіальній громаді поліцейські зупинили 29-річного водія автомобіля КІА за порушення правил дорожнього руху. В ході спілкування з’ясувалось, що водій має ознаки алкогольного сп’яніння. Правоохоронці запропонували чоловіку пройти освідування на стан спʼяніння, від чого останній відмовився. Щоб уникнути відповідальності 29-річний мешканець Жмеринського району запропонував правоохоронцям 10 тисяч гривень.

Задокументувала кримінальне правопорушення слідчо-оперативна група.

Стосовно водія склали адмінматеріали за вчинення правопорушення, передбаченого ст.130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі.



Переглядів: 416
Поширень: 0

Останні новини