У Вінниці запрацював ще один клас безпеки: скільки класів наразі функціонує

У школах міста Вінниця запрацював вже п'ятнадцятий клас безпеки. Його відкрили на базі Вінницького ліцею №22. 

За словами директорки навчального закладу Галини Розторгуєвої, створення цього класу вимагало значних зусиль.

«В осередку створили великий ілюстративний простір, також є все наочне обладнання, відповідно до рекомендацій МОН. Тут також можна проводити навчальні зустрічі з вчителями, технічними працівниками та батьками, адже питання безпеки передбачає роботу з усіма учасниками освітнього процесу. Клас безпеки поділений на зони, де можна ознайомитися з порядком дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, основам протипожежної, мінної безпеки, цивільного захисту, правилам надання першої домедичної допомоги тощо», — зауважила вона.

Під час відкриття нового класу безпеки відбулась презентація безпекових осередків, де розглядаються правила поведінки в різних небезпечних ситуаціях на вулиці, в школі, лікарні чи власній кімнаті. 

Директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко відзначила, що клас безпеки в 22 ліцеї став важливою завершальною подією цього року, він є 15 класом, який діє в освітніх закладах Вінницької громади.

“Ці класи відкриваються, щоб зберегти найдорожче – життя та здоров’я наших дітей", — зауважила очільниця департаменту.

Вона зазначила, що планується поетапне впровадження класів безпеки в кожному навчальному закладі нашої громади. Зокрема, на наступний рік заплановано відкриття ще десяти подібних класів.

За думкою освітян, важливо вчити дітей правилам безпечної поведінки вдома, на вулиці та в школі з самого маленького віку. Це дозволить їм в разі небезпеки діяти обдумано і спрямовано на збереження власного чи чужого життя, уникаючи паніки чи нерозуміння ситуації.



Переглядів: 451
Поширень: 0

Останні новини