Помічники ветеранів у Вінниці: люди, які допомагають військовим повернутись до цивільного життя (деталі)

Вінницька міська рада зазначає, що з початку жовтня в Вінниці діють помічники ветеранів. Вони допомагають впоратися з поверненням до цивільного життя військовим, які завершили службу. Протягом трьох місяців помічники надали понад тисячу різних послуг. З початку 2024 року вони стануть частиною штату міського центру соціальних служб у Вінниці. Це рішення ухвалили депутати під час засідання сесії 22 грудня.

У місті наразі працюють 12 помічників ветеранів, які займають посади в "Сервісному офісі у справах ветеранів", що є складовою частиною Вінницького міського центру соціальних служб. З початку січня 2024 року до штату цього відділу будуть введені нові посади, зокрема заступника директора-начальника відділу "Сервісний офіс у справах ветеранів" і 12 фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб. Офіційно ці посади визначаються як фахівці із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб, що є офіційною назвою помічників ветеранів у класифікаторі професій.

«Помічник ветерана – це пілотний проєкт Міністерства у справах ветеранів, який впроваджується зокрема на Вінниччині. Унікальність його саме в нашій громаді у тому, що міська рада взяла на себе фінансування помічників ветеранів, поки саме міністерство продовжує формувати бюджет для оплати їхньої роботи. Це відповідає пріоритету Вінницької міської ради – турботи про усіх громадян, зокрема ветеранів, Захисників і Захисниць та членів їхніх родин», – зазначила директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Наразі помічники ветеранів працюють у Прозорих офісах соціального спрямування:

просп. Космонавтів, 30 (другий поверх); вул. Замостянська, 7 (другий поверх); вул. Брацлавська, 85.


Переглядів: 381
Поширень: 0

Останні новини