Для учнів Вінниці провели дводенний форум "Учнівське самоврядування - платформа для саморозвитку"

Нещодавно, 21-22 грудня, в молодіжному центрі "Квадрат" у Вінниці відбувся форум для учнів ліцеїв та гімназій Вінницької міської територіальної громади, під назвою "Учнівське самоврядування - платформа для саморозвитку". Організаторами події виступили департамент освіти міськради та учнівське самоврядування шкіл.

Під час форуму учасники отримали інформацію про діяльність молодіжних громадських об'єднань ВМТГ і мали змогу поспілкуватися з їх представниками, які вже стали лідерами думок серед молоді, а починали з шкільних Президентських рад.

Директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко відзначила на початку заходу, що проведення подій такого типу є дуже цінним, оскільки вони сприяють формуванню лідерських якостей учнів, які планують вже починати будувати власну карʼєру.

"З лідерськими якостями можна народитись, а можна їх набути, наприклад, під час вашого навчання в школі. Власне, лідер - це не тільки людина, яка веде за собою - це людина, яка повинна мати харизму та вміння переконувати та брати на себе відповідальність. Отож, сьогодні ви присутні на заході, який, я думаю, стане традиційним учнівським форумом саморозвитку", - зауважила Оксана Яценко.

Також вона додала, що у залі зібрались учні ліцеїв та гімназій Вінницької міської територіальної громади.

"Дехто з вас уже є учасником учнівського самоврядування у ваших закладах, інші - ще не мають такого досвіду, але в майбутньому хотіли б долучитись до активної громадської діяльності", - додала пані Оксана.

На тематичному форумі презентували учнівські молодіжні об’єднання Вінницької громади. Зокрема, з виступів членів об’єднань, присутні учасники дізналися більше про те, чим займаються органи учнівського самоврядування.

Після презентації молодіжних об’єднань експерти провели панельну дискусію на тему «Учнівське самоврядування: можливості та виклики», під час якої школярі поставили експертам питання.

Також на захід завітав засновник громадської організації «ЕкоБенд» Віталій Крижанівський, який провів цікавий інтерактив для учнівства.

По завершенню заходу фахівці департаменту освіти підвели підсумки, обговорили враження учасників та вручили учням сертифікати учасника.



Переглядів: 349
Поширень: 0

Останні новини