Запустили кампанію, щоб посприяти звільненню з полону захисників «Азовсталі»: як долучитися

Кампанію для привернення увагу до порушень Росією норм Женевської конвенції щодо утримання військовополонених запускають «Асоціація родин захисників Азовсталі» та Banda Agency.

Росія уже 19 місяців приховує стан і місцеперебування 1600 полонених захисників «Азовсталі» та Маріуполя. Останні великі обміни були пів року тому – це найдовший період без обмінів після 24 лютого 2022 року.

Як долучитися до кампанії?

Українців закликають поширювати інформацію про полонених у соцмережах і тегати «Червоний хрест». Матеріали для кампанії переклали на більш як 10 мов, серед яких англійська, іспанська, французька, німецька, італійська і польська. Завантажити їх можна за посиланням.

Публікації в соцмережах потрібно позначати хештегом #freeAzovstalDefenders, а також відмічати міжнародні організації, як-от «Червоний хрест», а також політиків, медіа і блогерів.

«У будь-якій соцмережі відмічайте @icrc. Це єдина організація, яка може отримати дозвіл на відвідування до обох сторін, що утримують військовополонених. Україна надає доступ до місць утримання полонених майже кожні два тижні, Росія ж блокує усі запити», – кажуть у Banda Agency.



Переглядів: 371
Поширень: 0

Останні новини