Розширення житлових можливостей у Вінниці: реалізація Програми “Муніципальне житло” у 2023 році

Протягом останніх 14 років у Вінницькій громаді систематично будують багатоквартирні житлові комплекси в рамках Програми "Муніципальне житло ВМТГ". Ця традиція продовжилася і в 2023 році, коли численні родини з Вінниці отримали ключі від своїх нових квартир у висотці на вулиці Василенка. Цього року також 67 осіб приєдналися до програми і отримають житло у новому десятиповерховому будинку на Привокзальній, 30. Під час останньої сесії міської ради, яка відбулася 22 грудня, обговорювалися результати та прогрес роботи муніципальної програми, спрямованої на покращення житлових умов для місцевих мешканців. 

Директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов повідомив, що в жовтні цього року був введений в експлуатацію новий об'єкт програми - 126 квартирний житловий будинок з підземним паркінгом на вулиці Василенка, 14В. Серед отримувачів житла були ветерани російсько-української війни, внутрішньо переміщені особи, працівники бюджетного сектору та інші категорії.

“Загальна площа складає майже 9,4 тисячі м2. Вартість 1м2 загальної площі житла становила 24 900 грн., в той час як у приватних забудовників в даному мікрорайоні ціна за квадратний метр становила в середньому 40 000 грн. Щасливими власниками квартир стали 86 учасників Програми”, – зазначив Максим Мартьянов.

Квартири розподілили між 30 працівниками культури, медицини та освіти, 18 учасниками бойових дій, 14 внутрішньо переміщеними особами, 8 молодими сім’ями та одинокими молодими громадянами, 4 правоохоронцями, 3 особами з інвалідністю І-ІІІ групи, 9 представниками інших категорій (багатодітні сім’ї, ветерани праці та інші).

Цього ж року розпочали будівництво наступного об’єкту Програми по вулиці Привокзальна, 30 у Вінниці.

“Це десятиповерховий житловий будинок на 161 квартиру з підземним паркінгом на 76 паркомісць, облаштованим під укриття, офісними та торговельними приміщеннями на 1 та 2 поверхах та освітянським хабом на 10 поверсі. Вартість будівництва 1м2 житла – 27 900 грн, яка може змінюватися в сторону збільшення, залежно від цін на будівельні матеріали, в межах чинного законодавства. За результатами жеребкування визначено 67 учасників Програми”, – додав Максим Мартьянов.

Наразі триває активне будівництво цього висотного житлового комплексу. Будівельники успішно виконали облаштування підземного паркінгу, провели роботи з гідроізоляції фундаменту та проклали інженерні комунікації. Станом на сьогодні вже зведено три поверхи будівлі, а завершення будівництва та планове введення в експлуатацію планується до кінця 2024 року. Проект реалізується методом монолітно-каркасної конструкції з використанням передових енергозберігаючих технологій. Стіни та перегородки будуються з газобетонних блоків, а утеплення будинків здійснюється за допомогою мінераловатних плит. У вартість будівництва включено встановлення електричних систем опалення, енергозберігаючих вікон та балконних блоків. Об'єкти також оснащуються всіма необхідними інженерними системами та комунікаціями, а також проводиться благоустрій прилеглої території.

Максим Мартьянов також додав, що за 14 років, відколи діє Програма “Муніципальне житло ВМТГ” житлові умови поліпшили 1160 вінницьких родини, 946 з них – це учасники Програми.

“За період дії Програми реалізовано 8 об’єктів будівництва, які нараховують 12 введених в експлуатацію багатоквартирних житлових будинків – це понад 76,3 тисяч м2 нового житла", – сказав він.



Переглядів: 474
Поширень: 0

Останні новини