На Вінниччині двох підлітків побили та відібрали особисті речі місцевого мешканця

Вінницька поліція повідомляє, що неповнолітні прийшли додому до односельця, побили та відібрали особисті речі за рахунок нібито боргу. За скоєне обом загрожує до 15 років ув’язнення.

Розбійний напад на 37-річного знайомого двоє 16-річних хлопців вчинили 24 грудня ввечері в одному з сіл Бершадської територіальної громади. Підлітки в ході конфлікту на ґрунті нібито неповернення боргу потерпілим, спричинили останньому тілесні ушкодження. Сам процес побиття неповнолітні знімали на відео. Потім забрали у чоловіка зарядний пристрій, навушники, кросівки та інші особисті речі, й пішли.

Про те, що сталось в поліцію повідомила дружина постраждалого. Нападників розшукали та затримали оперативники карного розшуку відділу поліції № 1 Гайсинського районного управління у тому ж селі. На одному з фігурантів було взуття потерпілого. Частину речових доказів слідчі вилучили, дещо зловмисники встигли продати.

Відомо, що один із затриманих вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за різні злочини, а нині обидва є обвинуваченими у скоєнні крадіжок та спричиненні тілесних ушкоджень, й одному з них вже винесено вирок – 4 роки за ґратами.

Наразі триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зловмисники затримані в порядку ст. 208 КПК України та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.



Переглядів: 341
Поширень: 0

Останні новини