Харчування дітей в навчальних закладах у 2024 році: яку суму виділятимуть

Від 1 січня 2024 року Виконком Вінницької міської ради затвердив нові тарифи на харчування пільгових категорій, що фінансується з міського бюджету. Це рішення було прийняте враховуючи пріоритети міської ради, в яких одним з ключовим є підтримка і турбота про мешканців громади, зокрема про дітей.

З метою забезпечення повноцінного харчування для дітей, необхідного для їхнього ефективного навчання та розвитку, місцева влада вирішила виділяти 50 гривень з бюджету громади на одноразове харчування у школах для учнів певних категорій. Ця сума включає в себе комплексний та поживний обід. Директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко повідомила про це рішення та наголосила на важливості забезпечення дітей необхідними харчовими ресурсами для їхнього здоров'я та навчання.

До переліку пільгових категорій відносяться:

діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах; діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; діти з числа внутрішньо переміщених осіб; діти, які мають статус дитини, що постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів; діти з числа осіб, визначених у статті 10 та 101 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; діти із сімей, у яких один із батьків є учасником бойових дій або інвалідом війни та захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської Федерації проти України.

Відтепер вартість харчування для дітей та учнів КЗ «Вінницька спеціальна школа для дітей з порушеннями інтелектуального розвитку» передбачатиме від 48 до 73 гривень – залежно від віку.

Тим часом з бюджету ВМТГ на одноразове харчування у комунальних дитсадках Вінницької громади з 1 січня 2024 року харчування виділятимуть:

для дітей, віком від одного до чотирьох років – 48,00 грн; для дітей, віком від чотирьох до шести (семи) років – 64,00 грн.

За словами Оксани Яценко, за рахунок бюджету громади передбачене харчування для майже 13,5 тисяч вихованців закладів освіти Вінницької МТГ. На це з бюджету ВМТГ на 2024 рік виділено понад 77 мільйонів гривень. Адже попри воєнний стан діти мають отримувати не тільки якісні освітні послуги, а ще і якісне харчування.



Переглядів: 498
Поширень: 0

Останні новини