У Вінниці створили новий волонтерський загін: юні містяни об'єднались заради допомоги військовим

Учора, 27 грудня, відбулася перша зустріч нового волонтерського загону, який був створений за ініціативи департаменту соціальної політики міської ради. В загін увійшли 12 молодих активних волонтерів, які виявили бажання допомагати Збройним Силам України та сприяти розвитку Вінницької громади.

У Всесвітній день доброти, що відзначався 13 листопада, департамент соціальної політики міської ради анонсував свій намір створити волонтерський загін. На цей заклик відгукнулися 12 дітей, з якими сьогодні відбулося знайомство, під час якого обговорили майбутні плани та ідеї для спільної діяльності.

«Ідея щодо створення волонтерського загону з-поміж підлітків і молоді нашої громади саме на базі департаменту соціальної політики почала визрівати у нас з початком повномасштабного вторгнення. Адже чимало дітей, підлітків та й дорослих пропонували нам свою допомогу в підтримці внутрішньо переміщених осіб, сімей Захисників та Захисниць, а також сімей, які опинились в складних життєвих обставинах. Тому ми і вирішили реалізувати проєкт, який об’єднає молодь та дітей, які бажають реалізувати себе та прагнуть бути корисними», – розповіла директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Кожен присутній виявився цікавою особистістю.  Серед волонтерів найстарший - Ілля Гармидер, якому 17 років, а наймолодша - Вероніка Ярова, якій усього 10 років. Вероніка вже раніше долучалась до волонтерської діяльності разом із своїми однокласниками, створювала малюнки, писала листи військовим та брала участь у благодійних ярмарках. Її старший брат Максим також приєднався до волонтерського загону.

Одна з учасниць, 12-річна Кіра Музика, розповіла про свою власну діяльність. Разом із матір'ю вони беруть участь у волонтерських заходах, включаючи збір кришок від пластикових пляшок для подальшої переробки. Також вони регулярно збирають гуманітарну допомогу та смаколики для військових.

Серед молодих волонтерів виявився і Владислав Жарук. Разом зі своїми однокласниками вони працюють над цікавим проєктом - власноруч шиють та розмальовують шопери, які потім продають з благодійною метою.

Активною волонтеркою та талановитою юною дизайнеркою є Анастасія Сташевська. Дівчина навчається у вищому професійному училищі сфери послуг №19, розробляє та створює власні колекції одягу.

У волонтерський загін також увійшли: Тимур Гуцуляк, Олексій Джига, Анастасія Ключник, Світлана Кириленко, Карім Фірунділі, Анна Зарічнюк. Усі діти розуміють чітко – треба допомагати війську заради нашої Перемоги.

«На мою думку, волонтерство – дуже широке поняття. Воно включає і допомогу ЗСУ, і всім, хто її потребує: люди похилого віку, діти з інвалідністю, переселенці. Наразі важкі часи, тому важливо бути активним та допомагати», – зазначив юний волонтер Владислав Жарук.

Сьогодні волонтери спільно з фахівцями департаменту обговорили перші проєкти, які планують реалізувати. У волонтерського загону багато планів на майбутнє та є енергія, щоб їх реалізовувати.



Переглядів: 403
Поширень: 0

Останні новини