Діти з багатодітних родин об'єдналися з метою створення маскувальних сіток для військових: деталі

Учора, 27 грудня, приблизно 50 дітей із багатодітних родин зібралися у молодіжному центрі "Квадрат". Вони приєдналися до ініціативи під назвою "Дружна родина – міцна Україна!", під час якої виготовляли маскувальні сітки для підтримки наших оборонців. Організаторами цієї події були департамент соціальної політики міської ради спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом та волонтерською групою "Чарівна мережка".

«Сьогоднішній захід направлений, в першу чергу, на підтримку наших військових. Важливо, що такі події об’єднують суспільство задля допомоги ЗСУ. Наші оборонці мають пам’ятати, що в них є потужний тил, їхні родини захищені, і всі українці чекають на них вдома. Плетіння сіток важливо також для дітей, тому що дозволяє юним вінничанам бути корисними і дотичними до майбутньої Перемоги. Дивлячись в очі юних волонтерів, розумію, що вони – не тільки майбутнє України, але й сьогодення», – зазначає Юлія Приймак – керівниця Центрального представництва Координаційного Штабу з питань поводження з військовополоненими, депутатка Вінницької міської ради та координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

До заходу долучилось близько 50 дітей разом із батьками та учасниками волонтерського загону.  Дітям роздали солодкі подарунки, надані департаментом соціальної політики ВМР.

«Плетіння маскувальних сіток об’єднало навколо себе людей різного віку: літніх людей, дорослих, дітей. У сьогоднішньому заході беруть участь, зокрема, дітки з багатодітних родин та учасники волонтерського загону, створеного на базі департаменту соціальної політики. Це мотивована активна молодь, яка прагне допомогти нашим військовим. Дякую нашим волонтерам, усім небайдужим, які мають спільну мету - це Перемога України», – зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Очільниця спільноти «Чарівна мережка» Валентина Процюк, виконувачка обов’язків директора молодіжного центру «Квадрат» та координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Надія Мельник розповіли, що запит на маскувальні сітки є постійно, тож працюють над їх плетенням кожного дня, навіть у вихідні дні.

У заході взяла участь, зокрема, сім’я Мончак. Тато родини брав участь в АТО/ООС з 2014 року, а також захищає Україну з початку повномасштабного вторгнення.

«Діти розуміють, що поки тато служить у війську, вони теж можуть долучитися до допомоги військовим, зробити свій внесок у наближення перемоги. Тому беремо участь і в плетінні сіток, і в шкільних благодійних заходах на підтримку ЗСУ. Зі слів чоловіка знаю, що малюнки, листи від дітей – важливі для військових, зігрівають їм серце», – розповідає Тетяна Мончак, яка виховує чотирьох дітей.



Переглядів: 327
Поширень: 0

Останні новини