Вінничанину, який стріляв у повітря з пістолета, "світить" до 7 років тюрми

Під час обшуків у помешканні вінничанина поліцейські вилучили предмети схожі на боєприпаси та набої. Тривають слідчі дії.

За словами начальника відділу поліції № 2 Вінницького РУП Юрія Голуба, під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили відео, на якому чоловік на відкритій місцевості використовує предмет, ззовні схожий на вогнепальну зброю. Правопорушником виявився 29-річний вінничанин.

У ході санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка поліцейські вилучили набої різного калібру, предмет схожий на стартовий пістолет, два предмети схожі на гранати й два запали УЗРГМ, газовий пістолет та інші заборонені предмети.

Оперативно-розшукові заходи проводили поліцейські відділу № 2 ВРУП спільно з оперативниками управління карного розшуку та УСБУ у Вінницькій області та співробітниками відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області. Силову підтримку забезпечували спецпризначенці КОРД.

Вилучені предмети направлені на експертизу. Наразі правоохоронці встановлюють мету їхнього зберігання та джерело походження.

За вказаним фактом під процесуальним керівництвом Вінницької окружної прокуратури розслідується кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.



Переглядів: 359
Поширень: 0

Останні новини