В Україні за тиждень виявили понад 150 тисяч хворих на ГРВІ, грип та коронавірус

Суспільне пише, що в період з 18 по 24 грудня в Україні зареєстрували 152 тисячі випадків зараження на ГРВІ, грип та коронавірус. Із них 85 тисяч — діти віком до 17 років. Госпіталізовано було 4 684 захворілих, зокрема 2 303 неповнолітніх.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

"Зареєстровано 8 709 нових випадків COVID-19. У Вінницькій та Кіровоградській областях виявили три випадки нового субваріанту коронавірусу Pirola. 1 870 пацієнтів потребували спеціальної медичної допомоги у лікарні. Зокрема 6 дітей — у відділенні реанімації та інтенсивної терапії", — мовиться у повідомленні.

За інформацією МОЗ, у 10 регіонах України циркулюють віруси грипу А та В, від ускладнень хвороби яких в Івано-Франківській області померли двоє людей. Обидва пацієнти не були вакциновані проти грипу та COVID-19.

"У разі ускладнення епідситуації можуть локально впроваджуватись обмежувальні заходи для зниження ризику поширення епідемії, які можуть включати запровадження маскового режиму, соціальної дистанції, скасування масових заходів до нормалізації ситуації тощо", — підкреслили у відомстві.

У міністерстві додали, що рівень захворюваності для оголошення перевищення епідпорогу різний для кожної області та вираховується залежно від кількості населення та інтенсивності поширення респіраторно-вірусних інфекцій.

"В областях, де зафіксовано перевищення епідемічного порогу, можуть застосовуватися локальні карантини, тобто посилені протиепідемічні заходи", — підсумували в МОЗ.



Переглядів: 378
Поширень: 0

Останні новини