Вінницька обласна Рада: додаткові 43 мільйони на дрони

Вінницька обласна Рада виділяє додатковий бюджет для підтримки оборонців. Таке рішення ухвалили на черговій сесії.

Депутати напрацювали документ, який визначає, що «Місцеве самоврядування у Вінницькій області в умовах воєнного стану має ґрунтуватися на трьох основних пріоритетах: безпека та оборона, стійкість, турбота. Перший пріоритет кожної територіальної громади - безпека та оборона - підтримка органами місцевого самоврядування Сил оборони України».

Таким чином, в Облраді внесли зміни до вже існуючої програми «Успішні сильні громади». Тепер вона називатиметься «Безпечні стійкі громади». Видатки на програму будуть спрямовані на проєкти з підтримки ЗСУ та вирішення питань безпеки територіальних громад області».

За словами голови обласної Ради Вячеслава Соколового, завдяки цьому обласна Рада в межах оновленої Програми зможе підтримати проєкти громад, орієнтовані на допомогу ЗСУ, за процедурою співфінансування.

«Зокрема, обов`язково будуть підтримані проєкти громад щодо закупівлі дронів та іншого військового обладнання, - підкреслив Вячеслав Соколовий. – Таким чином, наша область матиме можливість значно збільшити допомогу ЗСУ».

Загалом, йдеться про суму 43 мільйони гривень, це додаткові кошти, які посилять допомогу захисникам, передбачену бюджетом області раніше.


Переглядів: 319
Поширень: 0

Останні новини