Чи очікувати відключення світла на свята в Україні: відповідь Укренерго

У соціальних мережах знову поширюється недостовірна інформація про можливе відключення електроенергії під час свят. Укренерго офіційно повідомили, що  обмеження споживання в святкові дні не планується. 

У енергетичній системі спостерігається профіцит через зменшене споживання. Цьому сприяє плюсова температура повітря. Вихідні дні традиційно характеризуються меншим споживанням електроенергії порівняно з робочими днями. Таким чином, в "Укренерго" відсутні будь-які підстави для введення графіків відключень енергопостачання.
Цього разу фейки розповсюджуються через телеграм-канали, які повідомляють про рух російських ракет або дронів під час повітряних тривог. Вважається, що єдиною метою поширення відвертої брехні про обмеження споживання є створення панічного настрою серед населення.

"Не ведіться на російське ІПСО! На офіційних сторінках «Укренерго» в Facebook та Telegram щодня ми публікуємо актуальну інформацію про стан енергосистеми. Ми щоранку завчасно повідомляємо чи очікується сьогодні дефіцит і чи планує Диспетчерський центр «Укренерго» обмежувати споживання. Ви також можете відстежувати інформацію про енергопостачання на офіційному сайті вашого обленерго чи у вашому особистому кабінеті споживача", - наголошується в повідомленні.



Переглядів: 367
Поширень: 0

Останні новини