У Вінниці лікарі провели надскладну операцію на щелепі

У Вінниці відбулася інноваційна операція ендопротезування скроневонижньощелепного суглобу, проведена в Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М. І. Пирогова.

Команда хірургів із щелепно-лицьової хірургії, на чолі з Олексієм Товстокорим та Олександром Кобяковим, успішно виконала високотехнологічну операцію ендопротезування скроневонижньощелепного суглобу пацієнта з наслідками травми обличчя.

Анкілоз скроневонижньощелепного суглобу – це сполучення суглобових поверхонь та непорушне становище нижньої щелепи, що утруднює відкривання рота, обмежує прийом їжі, впливає на мовлення та дикцію, і супроводжується значним психологічним дискомфортом для пацієнта.

Індивідуалізований ендопротез для повного заміщення скроневонижньощелепного суглобу виготовлений з медичного титану (Ti6Al4V Grade 23) та ультрависокомолекулярного поліетилену (UHMWPE).

Операція, яка використовує віртуальне хірургічне планування, аналіз та оцінку фізичних характеристик імплантату в спеціалізованому програмному забезпеченні, використання індивідуальних 3D-шаблонів, прототипування та анатомічних 3D-моделей кісток обличчя пацієнта, гарантує збереження фізіологічної біомеханіки рухів щелеп, довговічність функціонування ендопротезу та мінімізацію ускладнень у післяопераційному періоді.

Реконструктивна хірургія в сучасному світі стає все більше кібернетикою, об’єднуючи координацію хірургічної команди з біоінженером, передового обладнання та професійного досвіду.


Теги: Вінниця

Переглядів: 591
Поширень: 0

Останні новини