Доторкнутись до Сонця: нова місія, яка увійде в історію

Вже на так далеко, а саме 24 грудня 2024 року, заплановано відправлення зонду NASA, який отримав назву Parker Solar Probe, для проведення історично близького наближення до Сонця. Вартість цієї космічної станції становить $1,5 мільярда, і вона забезпечена захисним шаром з вуглепластика, що дозволяє витримувати високу температуру, - повідомляє редакція ТСН.

Зонд рухатиметься із швидкістю 195 км/с і мине поверхню Сонця на відстані всього 6,1 мільйона кілометрів. Це буде найближчий за всю історію підліт до зірки.

У точці перигелію, найближчій до Сонця, зонд стикатиметься із температурою, що сягає 1 400 °C.

"Це буде грандіозним досягненням для всього людства — таким самим, як висадка на Місяць 1969 року", — сказав науковець з Лабораторії прикладної фізики Університету Джона Гопкінса.

Наразі космічний апарат здійснює збір інформації про ключові процеси, зокрема корону - зовнішню атмосферу Сонця. Ці нові дані мають важливе значення для покращення прогнозування поведінки Сонця та "космічної погоди", відзначають вчені.

Запуск зонду Parker Solar Probe відбувся у 2018 році, а в жовтні 2020 року він досягнув такого надзвичайного близького підходу до Сонця, що встановив нові рекорди.


Теги: вчені

Переглядів: 615
Поширень: 0

Останні новини