Польські фермери відзавтра повторно блокуватимуть прикордонний перехід "Медика - Шегині"

Завтра, 4 січня, польські фермери знову перекриють прикордонний перехід "Медика - Шегині". За інформацією РБК-Україна, лідер протесту фермерів Роман Кондров повідомив, що їм не надали письмових гарантій щодо задоволення їх вимог, тому блокада буде продовжена. Кондров вказав, що потрібно підписання прем'єр-міністром декларації, оскільки він  "керує всією країною". Пресконференція з оголошенням відновлення протесту відбудеться о 8 ранку біля пункту пропуску.

Лідер фермерів зауважив, що цього разу протест буде більш суворим, і автомобілі будуть пропускатися через кордон по одному на годину. Буде здійснено пропуск транспорту з гуманітарною допомогою, військовою технікою, небезпечними вантажами та швидкопсувними харчами.

Зазначається, що серед вимог фермерів є включення субсидії на кукурудзу, збільшення суми ліквідних кредитів для фермерів і збереження сільськогосподарського податку на минулорічному рівні.

Блокада кордону з Польщею триває з 6 листопада, але 22 грудня українські та польські представники урядів узгодили план розблокування пунктів пропуску, передбачаючи завершення блокади до кінця 2023 року.



Переглядів: 454
Поширень: 0

Останні новини