Психологічна допомога у Вінниці: скільки людей звернулись у 2023 році та як отримати консультацію

Турбота про мешканців громади є одними із головних пріоритетів Вінницької міської ради. Однією з ключових складових цієї турботи є психологічна підтримка. У Вінницькому міському центрі соціальних служб працює п'ять штатних психологів, які готові надавати консультації як особисто, так і за телефоном. Крім того, важливу роль у цьому процесі відіграють психологи-волонтери.

Протягом 2023 року зауважується зростання кількості громадян, які звертаються за допомогою до психологів. Крім основного персоналу, консультації надають психологи-волонтери та фахівці Вінницького міського центру соціальних служб, зокрема, вони надають підтримку Захисникам і Захисницям, а також родинам внутрішньо переміщених осіб.

«Наші штатні психологи та волонтери, з якими співпрацює Вінницький міський центр соціальних служб, працювали в посиленому режимі з початку великої війни. За це ми їм дуже вдячні, особливо варто відзначити Людмилу Радіонову та Петра Вдовкіна, які об'єднали психологів-волонтерів у створеному Психологічному центрі. Маємо і надалі дбати про психологічний стан мешканців громади у такий складний для країни час», – зазначила директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Протягом 2023 року волонтери та психологи, які діють у складі Вінницького міського центру соціальних служб, провели 8239 консультацій. З цієї загальної кількості, 4604 консультації були надані внутрішньо переміщеним особам, тоді як 3635 консультацій було надано учасникам бойових дій та членам їхніх сімей.

Звернутися по психологічну допомогу можна за номером телефону Вінницького міського центру соціальних служб: 067-431-20-31 або до психологів-волонтерів за номерами, які можна знайти тут.



Переглядів: 467
Поширень: 0

Останні новини