Вінничан запрошують долучитись до вивчення історії рідного краю у клубі «Краєзнавчі студії»: деталі

Упродовж семи років у клубі "Краєзнавчі студії", що діє у Вінницькій центральній міській бібліотеці ім. Бевза, містяни вивчають історію та культуру свого рідного краю. Вони отримують цікаву інформацію від різних фахівців, таких як митці, письменники, історики, фотографи і дизайнери, які особисто приходять на засідання клубу за запрошенням його членів, - повідомляє Вінницька міська рада.

Тетяна Бондарцова очолює клуб "Краєзнавчі студії" протягом року. Учасники клубу, які в основному є студентами віком до 21 року, активно спілкуються з видатними особистостями регіону, які приходять на засідання.

За словами Тетяни Бондарцової, у клубі вже було багато цікавих гостей, включаючи ландшафтного дизайнера Олександра Котлового. Він представив учасникам подільську витинанку, розповів про традиції святкування різдвяно-новорічних свят та подарував бібліотеці зимовий букет із гілок хвойних рослин.

З «Краєзнавчими студіями» останнім часом також співпрацювали поетка Ірина Малярська, музикантка та поетка Вероніка Ганай, письменник Віктор Крупка. Про самореалізацію художника говорили з мисткинею Юлією Пясецькою, психологію обговорювали з Анатолієм Брунем. І це далеко не повний список видатних особистостей, яких запрошує на засідання клубу Тетяна Бондарцова.

«Культура України цікава і багатогранна. Надзвичайно важливо вивчати своє, рідне, яке наразі у нас намагається відібрати агресор. Нам є що захищати і чого вчити молоде покоління», – зазначає керівниця гуртка «Краєзнавчі студії» Тетяна Бондарцова.

Засідання гуртка відбуваються раз на місяць – у третю середу. З 14:00 до 15:00. Записатися можна за номером телефону 0432 553 203 або за адресою бібліотеки ім. Бевза – Хмельницьке шосе, 4.



Переглядів: 384
Поширень: 0

Останні новини