Британський мистецтвознавець опублікував топ-20 найвражаючіших фото 2023 року: фото України

Британський експерт з мистецтва, Келлі Гров’єр, визначив 20 найвражаючіших фотографій 2023 року, серед яких виділяються виверження вулкана в Ісландії, знімок Дональда Трампа та момент російського ракетного удару по українській церкві в Одесі, - повідомляє служба ВВС Україна.

1. У центрі Одеси, після атаки російською ракетою, парафіяни працюють над розчищенням завалів всередині історичного Спасо-Преображенського собору. Незважаючи на жахливі руйнування, фотографія випромінює моторошний спокій.

2. Група мігрантів перетинає кордон з Мексики до США, перекидаючи дитину через річку Ріо-Гранде.

3. Біля виверження вулкана на півострові Рейк'янес в Ісландії, люди фотографують дивне сяюче небо на свої смартфони. Тіла виділяються на тлі клубів моторошної помаранчевої пари.

4. У липні NASA опублікувала знімок найближчої до Землі області зореутворення, що мерехтить як гігантська галактична медуза. Знімок здійснили за допомогою космічного телескопа Джеймса Вебба.

5. У Вест-Келоуні, в Канаді, сосни на схилі гори оповиті вогнем, створюючи жахливий кадр лісових пожеж.

6. Фотографія, що зроблена 11 жовтня 2023 року. Чотири дні після атаки ХАМАС на Кібуц Беері на півдні Ізраїлю, відображає моторошну тишу та жорстокість.

7. У місті Газа жінка намагається пробратися між будівлями, які балансують після авіаударів Ізраїлю по ХАМАС у жовтні.

8. Фотографія Дональда Трампа, зроблена у в’язниці в Атланті після того, як йому пред’явили звинувачення у змові щодо скасування результатів виборів у Джорджії 2020 року. Фото викликало світовий резонанс.

9. Голова Федерації футболу Іспанії Луїс Рубіалес, цілує півзахисницю Дженніфер Ермосо в губи після того, як її команда здобула перемогу на чемпіонаті. Фото викликало скандал.

10. Під час травневої коронації короля Чарльза III, п'ятирічний принц Луї вирішив привабити увагу фотокамер, позіхнувши від королівської нудьги.


Теги: Події фото

Переглядів: 621
Поширень: 0

Останні новини