Подбати про себе для того, щоб бути гарними батьками для своєї дитини: у Вінниці завершився другий курс тренінгів "Батьківство в радість"

З кінця червня 2023 року у Вінницькому міському центрі соціальних служб спільно з МБО «БФ СОС Дитячі містечка» України та «Дитяча Точка СПІЛЬНО м.Вінниця»  проводився курс тренінгів під назвою "Батьківство в радість". Учасниками цього курсу стали близько 30 мам і тат з Вінниці, а також педагоги та соціальні працівники. 3 січня вони отримали свої сертифікати, підтверджуючи успішне завершення тренінгів.

«Це вже другий курс тренінгів “Батьківство в радість”, які ми проводимо у Вінниці. Бачимо, що серед мешканців громади психологічні тренінги мають попит. Їх відвідують і батьки, і опікуни, піклувальники, педагоги та психологи. Оскільки турбота – один із пріоритетів Вінницької міської ради, Вінницький міський центр соціальних служб дбає про ментальний стан жителів громади. Також вдячні за співпрацю нашим партнерам БО СОС дитячі містечка України та проєкту Дитяча точка #Спільно, яка розташована у Вінниці за адресою: проспект Космонавтів, 30 ("Прозорий офіс"), каб. 305. Там безкоштовно надають психологічну та соціальну допомоги», – розповіла директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Курс "Батьківство в радість" проводився раз на тиждень та включав у себе 13 основних модулів. Всі заняття тривали по 2 години з перервами на чай або каву. Їх проводила практична психологиня Ірина Ковиліна. Через зацікавленість учасників та актуальність обговорюваних тем, були також проведені додатково два заняття. Атмосфера на заняттях була невимушеною та сприяла відкритому обміну ідеями та досвідом.

«Тренінг не випадково має назву “Батьківство в радість”, адже з самого початку ми визначили наш головний принцип: ми маємо дбати про себе для того, щоб бути гарними батьками для своєї дитини. Щоб піклуватися про дітей, батьки мають піклуватися про себе. І звісно, отримувати від виховання дітей задоволення», – зазначає Ірина Ковиліна.

На заняттях тренінгу «Батьківство в радість» психолог та учасники підіймають важливі теми. Обговорюють зокрема, розуміння та управління стресом, вчаться ефективного спілкування, уміння чути та говорити з дитиною, закладають основи дисципліни. Важливою темою також є підтримка психологічного стану дітей в умовах війни.

«Багато говоримо також про дисципліну та долання проблемної поведінки. Батьків цікавить, що робити з дитячими істериками, як пережити кризу трьох років, коли дитина вчиться відстоювати особисті кордони та може висловлювати агресію. Для батьків в такому разі – потрібно вчитися відшукувати ресурс для себе та зберігати стабільний емоційний стан», – зауважує Ірина Ковиліна.

Заняття проходять у груповому форматі. На думку психологині, така форма найбільш ефективна, адже тоді учасники можуть підтримати один одного, обмінятись досвідом, а найголовніше – зрозуміти, що вони в своїх проблемах не одні.

Додатково зазначено, щоб звернутися до Вінницького міського центру соціальних служб, телефонуйте 67 04 60 або 067 431 2031. Також можна зв’язатися з фахівцями Дитячої Точки СПІЛЬНО м.Вінниця за номером телефону 0 (98) 841 18 87.


Теги: курси діти

Переглядів: 377
Поширень: 0

Останні новини