Заради безперебійного навчання: ще один університет міста забезпечили потужним генератором

Нещодавно, 4 січня, представники міської ради відвідали Вінницький торговельно-економічний інститут державного торговельно-економічного університету. Муніципалітет передав потужний дизельний генератор для забезпечення неперервного освітнього процесу у випадку відключення електроенергії. Минулий навчальний рік був важким для інституту через блекаути, але зараз викладацький та професорський склад, а також студенти можуть працювати та спілкуватися наживо.

Важливо відзначити, що цей генератор забезпечить електропостачання двох корпусів університету у випадку відключення електроенергії, забезпечуючи можливість навчання для студентів. Схожий генератор також був переданий до Вінницького національного технічного університету з метою забезпечення неперервного електропостачання. Цю можливість міська рада отримала завдяки співпраці з містом Мюнстер та посольством Німеччини в Україні, повідомив заступник міського голови Андрій Очеретний.

Директорка Вінницького торговельно-економічного інституту державного торговельно-економічного університету Наталія Замкова подякувала за скоординовану роботу Вінницької міської ради, Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та німецьких партнерів, завдяки яким вдалося забезпечити університет потужним генератором.

“Сьогодні наші викладачі та студенти мають можливість працювати не перериваючи освітній процес. З 1 вересня всі наші студенти навчаються в аудиторіях, всі заходи відбуваються наживо – ми всі сумували за живим спілкуванням. Генератор, який нам передала Вінницька міська рада, розрахований на 180 кВт, завдяки йому у нас є можливість забезпечити роботу одразу двох центральних корпусів, розміщених у середмісті Вінниці. Минулого року через блекаути та постійні обстріли енергетичної інфраструктури було важко, студенти навчалися дистанційно”, – сказала Наталія Замкова.

Координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Андрій Піжевський та Світлана Куца переконані, що права зупинятися – нема, потрібно й далі працювати та допомагати тим, хто цього потребує. Безперервний освітній процес – це міцний фундамент для розвитку майбутніх фахівців та експертів у різних галузях, які будуть відбудовувати Україну та створювати якісні та комфортні умови для життя в державі для громадян.



Переглядів: 348
Поширень: 0

Останні новини