З Вінниці на фронт вирушив необхідний для Захисників та Захисниць авіаційний комплекс: деталі

Вже 25 військових підрозділів отримали підтримку від Вінницької міської ради та громади від початку повномасштабного вторгнення. Робота у цьому напрямку буде продовжена, оскільки безпека та оборона є головним пріоритетом муніципалітету. Сьогодні ще один безпілотний авіаційний комплекс, який є "очима" українських бійців, вирушив на фронт з Вінницької громади.

Андрій Очеретний, заступник міського голови, відзначив, що ця техніка допомагатиме військовим не лише ефективно атакувати цілі, але й зберігати життя українських Захисників та Захисниць. Він підкреслив, що вже раніше подібна техніка передавалася військовим частинам, і  за словами самих бійців, вона довела свою ефективність під час використання.

“Цей безпілотний авіаційний комплекс – це додаткові “очі”, необхідні військовим для розвідки. Для нас же найголовнішою цінністю є якнайшвидше повернення наших бійців додому, до своїх родин – живими та неушкодженими. Тому будемо продовжувати допомагати їм у наближенні Перемоги”, – говорить Андрій Очеретний.

Безпілотний літальний комплекс українського виробництва вже через кілька днів буде в руках наших бійців на північно-східному напрямку.

Військовий, який разом з двома побратимами отримував техніку, подякував за допомогу:

“Разом з побратимами ми маємо честь бути у славному місті Вінниці. Дякуємо міському голові Сергію Моргунову та всій Вінницькій громаді за швидку реакцію. Ні для кого не секрет, що це війна безпілотників та різних дронів. Завдяки цьому ми можемо продовжувати боротьбу і йти далі без сумніву у нашій Перемозі. Ваш внесок є дуже важливим, тому що скільки б таких засобів держава не виробляла, їх все одно мало. Кожен день під час бойових дій ми стикаємося з втратами техніки, тому маємо потребу в оновленні. Швидка реакція наших фахівців на зміни, які застосовує ворог – важлива, адже ці зміни відбуваються щотижня. Цей комплекс буде в живій дії, пройде бойове хрещення і допоможе нам не просто вистояти, а йти до Перемоги”, – сказав військовий.

Координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Тарас Ковальчук розповів, що Вінницька міська рада докладає багато зусиль для того, щоб підтримати армію.

“З 1 січня вже проведені тендери на закупівлю військового спорядження, якого безумовно потребують наші Захисники та Захисниці на лінії фронту, – сказав Тарас Ковальчук. – Серед необхідного обладнання, яке планує закупити Вінниця – дрони, тепловізори, квадрокоптери, пошукові прожектори та зарядні установки до них”.



Переглядів: 372
Поширень: 0

Останні новини