Як минув 2023 рік для Вінницького центру реабілітації "Гармонія" імені Раїси Панасюк

У 2023 році Вінницький центр реабілітації "Гармонія" імені Раїси Панасюк досяг значних успіхів. Протягом року фахівці цього закладу надали послуги для 131 клієнта, що в загальному обсязі складає понад 38 тисяч послуг. Серед них було надано 12 461 соціальну послугу, 25 370 реабілітаційних послуг та 380 послуг раннього втручання.

«Центр реабілітації “Гармонія” ім. Раїси Панасюк надає широкий спектр послуг для дітей та молоді з інвалідністю. Це, зокрема, фізична, психологічна, соціальна реабілітація та послуга раннього втручання, а також послуги інформування та консультування дітей з інвалідністю та їхніх батьків. Для надання комплексної та ефективної допомоги у центрі реабілітації “Гармонія” працюють 19 фахівців: це, зокрема, масажисти, спеціалісти з реабілітації, соціальні педагоги, психологи, вихователі, логопед та інші. Маємо розуміти, що тільки комплексний підхід з багатьох напрямів зможе якісно поліпшити фізичний та психологічний стан людини», – зазначає директорка центру реабілітації «Гармонія» ім. Раїси Панасюк Олена Чорнобривенко.

За інформацією міської ради, центр реабілітації "Гармонія" щоденно влаштовує різноманітні заходи для дітей та молоді з інвалідністю та їхніх батьків. Кожен день розпочинається з ранкової руханки, а у залі зі спеціальним обладнанням працюють масажисти та реабілітаційні фахівці.

В центрі також проводяться заняття з емоційної грамотності, соціальної та психолого-педагогічної реабілітації. За необхідності кваліфікований логопед працює індивідуально з клієнтами. "Гармонія" регулярно організовує відвідування театральних вистав та кіносеансів. Також спільно здійснюють приготування різноманітних страв, що сприяє соціалізації та розвитку дрібної моторики, а також набуттю навичок, корисних у повсякденному житті.

У підсумку за рік фахівці центру реабілітації «Гармонії» надали 25 370 реабілітаційних послуг та 12 461 соціальну послугу.

Не забувають клієнти «Гармонії» спільно з колективом закладу про допомогу військовим. Окрім донатів, шиють м’які ноші для Захисників, активно співпрацюють з волонтерами. А до різдвяно-новорічних свят передали оборонцям «коробочки любові» з чаєм, солодощами та листівками.

Окремий напрямок роботи центру реабілітації «Гармонія» – це раннє втручання. Це послуга, орієнтована на дітей від 0 до 3 років включно, які народжуються з певними порушеннями розвитку або мають ризик їх виникнення. Здійснюється вона на основі сімейно центрованого підходу, тобто в центрі роботи фахівців – не тільки дитина, але й її сім’я. Таких послуг за рік надали – 380.

Щоб дізнатися більше про послуги або стати клієнтом центру реабілітації «Гармонія» ім. Раїси Панасюк, телефонуйте за номером (0432) 507 - 504 або звертайтесь за адресою м. Вінниця, вул. Винниченка, 5.



Переглядів: 381
Поширень: 0

Останні новини