Суд в Львові закрив справу стосовно іноземця, який керував авто під дією алкоголю у комендантську годину: причини

Шевченківський районний суд Львова прийняв рішення закрити справу щодо громадянина Німеччини, якого затримали за кермом автомобіля BMW 3 в Львові під станом алкогольного сп'яніння. Суд визначив, що поліція порушила процедури, не забезпечивши іноземця перекладачем та не роз'яснивши йому його права. Таким чином, відсутність об'єктивних підстав для визнання водія винним призвела до закриття справи про адміністративне правопорушення, - повідомляє редакція zaxid.net.

За висновками суду, які були оголошені у грудні 2023 року, 1 травня того ж року о 00:20 громадянин Німеччини керував автомобілем BMW 3. Під час комендантської години поліцейські зупинили водія і виявили у нього ознаки алкогольного сп'яніння. Водій пройшов алкотестер і той показав результат 0,33 проміле.

Під час розгляду справи в суді водій заперечував свою провину, і його адвокат вказав на порушення, які допустили працівники поліції при складанні матеріалів справи. Зокрема, згідно з записами з нагрудних камер поліцейських, водію не було роз'яснено його права, йому не забезпечили перекладача і не запропонували пройти огляд у медичному закладі.

У матеріалах справи поліцейські додали результат перевірки на алкотестері - 0,33 проміле, але на відео зафіксовано, що один з поліцейських англійською мовою озвучив результат як 0,22 проміле.

Суддя вивчила всі матеріали справи і вирішила закрити справу про адміністративне правопорушення через відсутність обґрунтованих підстав для визнання водія винним.



Переглядів: 613
Поширень: 0

Останні новини