Спочатку запропонував 200 доларів, а потім поклав гроші у салон службового авто: У Вінницькому районі чоловік хотів «підкупити» поліцейських

За нескладання протоколу про вчинення адмінправопорушення, нетверезий водій спочатку запропонував поліцейським неправомірну вигоду 200 доларів США, а потім поклав гроші у салон службового автомобіля. Тепер окрім адміністративної відповідальності чоловік нестиме й кримінальну.

6 січня в Лука-Мелешківській територіальній громаді Вінницького району поліцейські виявили водія автомобіля Ford, який побачивши екіпаж різко зупинився та ввімкнув аварійну світлову сигналізацію, вийшов з автотранспорту та відкрив капот.

Поліцейські підійшли до 55-річного керманича та в ході спілкування з’ясувалось, що водій має ознаки алкогольного сп’яніння.

В ході документування адмінправопорушення, чоловік почав пропонувати інспекторам 200 доларів США за не складання протоколу. Інспектори неодноразово попереджали водія про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, однак він продовжував наполягати та залишив гроші у салоні службового авто.

Задокументувала кримінальне правопорушення слідчо-оперативна група. Грошові кошти – вилучені.

Стосовно водія склали адмінматеріали за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання - до 4 років позбавлення волі.



Переглядів: 478
Поширень: 0

Останні новини