Разом до Перемоги: з Вінницької громади відправили на фронт чергову партію технічної допомоги військовим

Учора, 8 січня, військові, які несуть службу на одному з найнапруженіших напрямків фронту, отримали від Вінницької міської ради та громади п'ять якісних тепловізорів вітчизняного виробництва.

Андрій Очеретний, заступник міського голови, зазначив, що це вже третя допомога, надана цій військовій частині. Нещодавно вони отримали хімічні грілки та безпілотний авіаційний комплекс, що є необхідними як для виконання бойових завдань, так і для збереження здоров'я  в суворих польових умовах.

“Ці тепловізори допоможуть в бойових завданнях нашим Захисникам та Захисницям. Всі вони виготовлені в Україні в грудні, напередодні нового року. Найважливіше, що вони допоможуть працювати нашим оборонцям в темну пору доби, а також врятують життя, – наголосив Андрій Очеретний. – Потреба в тепловізорах на фронті є завжди, тож з розрахунку на це минулого тижня виконавчим комітетом Вінницької міської ради був оголошений тендер на придбання ще 200 тепловізорів. Крім того, в планах придбання 50 квадрокоптерів, 40 пошукових прожекторів для виявлення ворожих дронів у нічний час і відповідну кількість зарядних станцій до них, а також FPV-дронів”.

Військовий, який отримував допомогу від представників Вінницької міської ради та координатора Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Петра Бабія, зазначив, що тепловізори – надзвичайно помічна річ для нього та його побратимів у нічний час.

“У зимовий період світловий день значно коротший. Вже о 5 годині вечора стає темно, а ми маємо спостерігати за ворогом. І без додаткового спорядження це робити неможливо. Ми проводимо спостереження в лісі, в посадках, де в принципі нема освітлення. Завдяки тепловізорам хлопці на добових чергуваннях будуть мати чіткий зір для виконання бойових завдань. Дякую Вінницькому міському голові Сергію Моргунову та всій громаді Вінниці за якісну допомогу та постійну підтримку. Це вже третя допомога від Вінницької громади, яка має для нас велике значення. Разом до Перемоги!” – сказав він.



Переглядів: 347
Поширень: 0

Останні новини