Вчені з'ясували, як стрес впливає на колір волосся

Учені з'ясували, що поява сивини у людей пов'язана зі стресом через проблеми з наднирковими залозами. Вчені з Гарвардського університету провели дослідження, в результаті якого вони вивчили механізм формування сивини після стресових ситуацій, про це пишуть news24.in.ua.

Дослідники провели експеримент на двох групах чорних мишей. Одній групі гризунів завдали стресу, спричиняючи їм біль. Іншу групу мишей зробили несприйнятливою до стресу, відключивши їхню симпатичну нервову систему.

Виявилося, що група мишей, яка була піддана стресу, розвивала сиве волосся, тоді як колір волосся іншої групи залишався чорним.

Також вчені визначили, що поява сивини внаслідок стресу пов'язана з наднирковими залозами, які виробляють норадреналін. Цей гормон впливає на пігмент клітин, що призводить до зміни кольору волосся.

Дослідники зауважили, що у цьому процесі відсутній зворотний зв'язок. "Надмірне використання симпатичної нервової системи призводить до постійної загибелі кольорових клітин", - пояснили вчені.



Переглядів: 476
Поширень: 0

Останні новини