LEGO подає позов щодо порушення авторських прав: вимагає знищення понад 11 тисяч конструкторів від української компанії

Данська компанія LEGO вимагає у Господарському суді Львівської області знищення понад 11 тисяч конструкторів, які, за їхньою думкою, порушують авторське право. Підприємство зі Стрия, ТОВ "Компанія Генезіс", замовило конструктори в Китаї,  у яких є копії фігурок, запатентованих данським виробником іграшок.

За інформацією від LVIV.MEDIA, LEGO подала судовий позов проти ТОВ "Компанія Генезіс", вимагаючи зупинити ввезення та розмитнення конструкторів торговельної марки Alle Blox. Компанія LEGO стверджує, що ці конструктори порушують їхні авторські права, оскільки містять копії фігурок, які були запатентовані данським виробником.

Експерти встановили, що у своїх конструкторах виробник Alle Blox скопіював дві фігурки, дизайн яких запатентувала LEGO. Зазначено, що одна з цих фігурок, іменована як Стефані, була частиною набору LEGO Friends, випущеного в США у 2012 році.

У зв'язку із порушенням прав на інтелектуальну власність, LEGO вимагає зупинити розмитнення конструкторів, вилучити їх з обігу та знищити. Наступне засідання з цього питання заплановане на 11 січня.


Теги: суди

Переглядів: 491
Поширень: 0

Останні новини